Containerwoning laten bouwen?

Containerwoning

Containerwoning
Containerwoning

Containerwoning

Sleutel op de deur of villa laten bouwen?

Als u een woning of villa wilt laten bouwen via containerbouw, hou dan zeker in het achterhoofd dat uw “containerwoning” er als een woning zal uitzien en niet als een container. De graad van afwerking is volledig naar wens. Kiest u voor een containerwoning met luxueuze afwerking dan ligt de prijs natuurlijk hoger dan bij containerwoning met een standaard afwerking.

Afwerking van uw containerwoning

Containerwoningen zijn combineerbaar met alle mogelijke bouwmaterialen. Zowel voor binnen- als buitenafwerking is alles mogelijk, net zoals bij een traditionele bouw. Denk hierbij aan gevelbekleding met crepi, steenstrips, hout, sidings, … of zonnepanelen op uw dak, een vloer met hout of steen, vloerwarming of radiatoren, een keukeneiland of een kleine keuken, marmer in de badkamer of standaard tegels, een buitendeur in glas of volledig gesloten,  …

Laagbouw of containerwoning met verdiepingen?

Beide zijn mogelijk.

Voordelen containerwoningen

Het grote voordeel van containerwoningen is dat het hier gaat om oersterk materiaal dat duurzaam en ecologisch is. De plaatsing gebeurt veel sneller (= kostenefficiënt) dan bij traditionele bouw, omdat 80% wordt voorbereid in het atelier (o.a. op het maken van de deur en raam openingen zonder verlies van stabiliteit), waardoor we ook niet afhankelijk zijn van slechte weersomstandigheden die de bouw kunnen vertragen. Op enkele maanden kan je nieuwe woning er staan. D.w.z. dat je niet nog een jaar 2 leningen (of huur + lening) moet betalen.

Alle normen in verband met isolatie worden voorzien zoals de wet ze voorschrijft. Dat betekent dus dat een energiezuinige woning bouwen met containers wel degelijk mogelijk is.

Een ander zeer groot voordeel is dat u klein kan beginnen om later makkelijk uit te breiden (= voordeel van modulair bouwen).

Nadelen containerwoningen?

De grootste zorgpunten bij een containerwoning zijn koudebruggen en condensatie, maar beide zijn door coatings en isolatie op te lossen. Zoals hierboven reeds aangehaald: alle normen & voorschriften die de wet voorziet voor het bouwen van energiezuinige woningen worden nageleefd.

Hoe werken we?

Wij werken met een eigen team van architecten, maar u kan evengoed met uw eigen architect werken. U heeft vervolgens de keuze om te kiezen voor een sleutel op de deur woning, waarbij wij instaan voor de volledige afwerking van uw woning, of u kiest voor een casco oplevering en u voorziet zelf de afwerking van uw woning.

Kosten containerwoning

De kosten voor een containerwoning zijn sterk afhankelijk van de graad van afwerking dat u wenst, maar dat het goedkoper én sneller is dan traditioneel bouwen is zeker, waardoor het financieel altijd interessanter is (kan gemiddeld 30-50% goedkoper zijn dan bij traditionele bouw).

Hoe dan ook, je zit bij ons altijd beter:

“Iemand die op zoek is naar een goedkopere oplossing om te bouwen, al dan niet met het oog op een latere uitbreiding als de financiën er voor zijn, zit bij ons altijd perfect. Iemand die op zoek is naar een luxueuze woning zit eveneens perfect bij ons.” – Rudy Thijs, eigenaar V-Construct.

Containerwoning
Containerwoning
Containerwoning
V-Construct: containerbouw, modulair bouwen

Gratis advies gesprek?

Heeft u interesse in een containerwoning, maar wilt u graag eerst een adviesgesprek met ons? Dat kan zeker! Contacteer ons en we maken een vrijblijvende afspraak.

Benieuwd naar de mogelijkheden & prijzen? Contacteer ons!